online web builder

Csoportos foglalkozások

Mesebeli feleségek

A nőknek szóló meseterápiás foglalkozás fő témája a női személyiség párkapcso-lati aspektusa. Főként azzal foglalkozunk, hogy mi történik a női lélekben a me-sebeli menyegzők előtt és után. Tényleg boldogan élnek a párok, amíg meg nem halnak? Olyan mesékkel dolgozunk, amelyek a feleségek útját mutatják be.

Szerelem,  szeretet,  áldozat,  krízis,  megújulás ciklusait járjuk be a mesék által, avagy mit mondanak a mesék a nők párkapcsolati szerepréről? A foglalkozás célja a párkapcsolatban fontos szerepet játszó női energiák erősítése, a belső erő fej-lesztése a mesék, önismeret mentén.

A mese feldolgozása a mesehallgatás után Kincskereső Meseterápiás Módszer segítségével történik.

A meseműhelyt olyan nőknek szánom, akik fogékonyak a mesék világában rejlő mélyebb tartalmakra. A meseműhely során közelebb kerülhetünk a mesék titkos világának pillanatnyi, személyes üzeneteinek a megértéséhez, különös tekintettel párkapcsolati működésünkre.

Anyamesék

A foglalkozáson élőszavas mesemondás után közösen fejtegetjük a mesét, szemé-lyes üzeneteket keresünk belőle, fókuszálva az anyaság témájára. Igyekszünk a mesemondást a kicsik számára is élvezetessé tenni, dallal, mondókával és moz-gással kísérjük azt.

Mi a célja a meseműhelynek? - ÉNIDŐ bababarát környezetben.
A foglalkozás célja elsősorban az anyai szerep támogatása , a női szerepek har-monizációja, a belső erő fejlesztése a mesék segítségével. Anyának lenni nem egyszerű… nőből, anyaként kell újjászületnünk a gyermekeink érkezése után. Megnézzük mit mondanak a mesék az anyaságról., megfejthetjük a mesék ránk vonatkozó, aktuális üzeneteit is.

Mi lesz a fő témánk? - NŐI SZEREPEK: ANYASÁG.
A meseműhely fő tematikája a női lélek fejlődése az anyaság tükrében. Megnézzük, hogy mit mutatnak a mesék az anyai szerepről.

Mi történik majd a meseműhelyen? ÖNISMERET, NŐI INTUÍCIÓ
A mesék feldolgozása mesehallgatás után mesefejtéssel folytatódik a Kincskereső Meseterápiás módszer segítségével. A műhelyeken többnyire szimbólumokról, a karakterekről, a mese mélyebb mondanivalójáról, személyes üzeneteiről beszél-getünk.
A mesékben azokat a kincseket keressük amelyek támogatnak bennünket az anyai működésünkben... vagy épp felkészítenek rá.

Kiknek szánjuk? – ÉDESANYÁKNAK, VÁRANDÓSOKNAK
A meseműhelyt olyan édesanyáknak vagy leendő anyáknak szánjuk, akik nyitottak az anyai szerepük tudatos megélésére és fogékonyak a mesék világában rejlő mélyebb tartalmakra. A mesék elsősorban az anyákhoz szólnak, de a foglalkozáson babák, totyogók is részt vehetnek. A mesehallgatás már pici kortól is jó hatással van a babákra. Természetesen gyermek nélkül is lehet jönni, ezt az édesanyákra bízzuk.

Egyéni foglalkozások

Életút - női kiteljesedés (online módon is elérhető) 


A női személyiség fejlődése különböző szakaszokon megy keresztül, mire igazán kiteljesedik a női lét, a nőiség. Minden életszakasznak megvan a jelentősége, mert egy-egy velünk született ősi minta, az úgynevezett archetípus aktiválódik. Mindegyik szakasznak megvan a jelentősége, csodája, de nehézsége is. Valamennyit meg kell élni, de a fejlődés által tovább is kell lépni belőle, meg is kell haladni azt.
A Kincskereső meseterápiás módszer segítségével mesékkel merülhetünk el saját életútunkban.
Ideális esetben egy nő képes eljutni a legszebb, legérettebb fázisba, az ún. Szendile korszakba. Megéli a női lét teljességét. Tudja, érzi és éli: a nő feladata szeretni és boldogítani, érzelmekkel bánni. Egyszerre hordozza a földi és az égi minőséget. A nő földi aspektusát megéli, de a materiális világban való helytállás mellett a spirituális világhoz is kapcsolódik. Mert a nő egyszerre hordozza a földi és a mennyei minőséget. Ebben a folyamatban döntő pont, amikor egy nő képessé válik arra, hogy lemondjon az örökös harcról, az uralkodói minőségéről, a hatalomról. A személyiség érző és intuitív funkciójának magas szintje teszi képessé arra, hogy meghaladja korábbi önmagát, és letegye a páncélját.
Ebben a szerelem segíti. Szendile születésénél mindig ott bábáskodik a Férfi. Nagybetűvel. Mire egy nő ide eljut, az anyaság alapját képező lelki funkciók, és archetípusok is beépülnek. A Szendilei minőség nemcsak a boldog párkapcsolat, de az anyaság záloga is.
Kiknek ajánlom? - Bármely életszakaszban: számvetéshez, összegzéshez, belső erőforrások kereséséhez, ha szeretnél rálátni saját magad nő működésére. Ha úgy érzed elakadtál párkapcsolati téren, az anyaává válásban,. az anyaság megélésében, a feleségszerepben., vagy szeretnéd megújítani saját női léted.
Ha kíváncsi vagy arra, milyen mértékben működik benned a női minőség,Ha közel állnak a mesék hozzád...ha nyitott vagy az alkotásra is, akkor van lehetőség rajzzal, festéssel, montázzsal stb. támogatni a folyamatot.

Autogén tréning


Mai felpörgött világunkban a teljesítmény mellett egyre fontosabbá válik a bennünket érő stressz megfelelő kezelése, önmagunk megnyugtatásának, elcsendesítésének a képessége. Senki nem születik eleve így, és a családban,
és az iskolában sem tanuljuk meg, hogyan tudunk igazán ellazulni, hogyan
tudjuk a kavargó gondolatainkat megnyugtatni, vagy a saját testünk jelzéseit értelmezni. A testi-lelki egészség megőrzésében, visszaállításában segíthet az autogén tréning, amelyet egyéni vagy csoportos módszer formájában lehet elsajátítani. A gyakorlás által szert tehetünk a lelki béke megteremtésének és megőrzésének képességére-mert ezt is, mint annyi mindent, meg lehet tanulni.
Az autogén tréning (AT) az egyik leghatékonyabb stresszkezelő relaxációs (és önismereti elemeket tartalmazó) módszer, amely az alapvető testi-lelki nyugalom elérésére tanít meg.
Segítségével és rendszeres gyakorlásával a napi stressztől mentesíthetjük szervezetünket és erősíthetjük testünk öngyógyító mechanizmusait. A rendszeres gyakorlásnak konkrét élettani hatásai lesznek, amelyek a betegségmegelőzésben és a gyógyulásban is segítségünkre lehetnek.
A tréningszerűen végzett gyakorlatok során, az önmagunkra irányuló passzív figyelem segítségével egyre inkább megérthetjük saját testünk működését.
A belső koncentráció és figyelem segítségével elért relaxációs állapotban megtanuljuk befolyásolni testünk önszabályozó rendszerét, amely a keringésünket és légzésünket is irányítja. Segítségével csillapítható a fájdalom, oldhatóak a szorongások, s megküzdési képességünket is fejleszthetjük.
A módszer egyéni formában 15 hét alatt sajátítható el. A találkozások gyakorlásból, az élmények feldolgozásából és önismeretre irányuló segítő beszélgetésekből állnak.
Megtanulásához az egyéni alkalmak mellett napi 10-15 perc gyakorlás szükséges, amellyel máris nagy lépést tehetünk afelé, hogy önmagunkra szánjunk egy kis időt.

- feszültségcsökkenés
- lelkileg kellemes állapot
- koncentrációs készség javulása
- energiaszint megemelkedése
- könnyebb feltöltődés
- emlékezeti és szellemi stabilitás javulása
- tűrőképesség és terhelhetőség növekedése
- önmagunk és testünk mélyebb megismerése
- kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életvitel

Fontos cél a lelki harmónia elérésnek támogatása.

1 alkalom díja: 10.000 Ft (60 perc)

További információk:

© Copyright 2020 - All Rights Reserved