online website builder

A mese mindig több, mint amit elsőre mutat magából. A mesék képekből állnak. Ha megfejted a képeket, akkor a mese megmutatja az igazi kincseit. A mesék olyanok, mint az álmok. Nem szó szerint értjük őket....itt van például az aranyalma...

Egy hétköznapi gyümölcs, színaranyból...mit is jelképezhet?

Az alma szerelmi és termékenységi szimbólumként értelmezhető. Mivel a gyümölcs majdnem tökéletesen gömb alakú, a teljességet is jelképezheti.

A tudás szimbólumaként is szerepelhet, mivel a közepén lévő magház ötágú csillagot, pentagrammát képez, amely a tudás hagyományos jelképe.

Míg a kelta mitológia szerint a másvilág, a termékenység és a házasság gyümölcse, a kínai kultúrában a béke és harmónia szimbóluma. A görög-római mitológiában Aphrodité/Venushoz kapcsolódik. A Heszperiszek kertjéből származó aranyalmát, amelyet Erisz, a viszály istennője gurított be az istenek lakomájára, Parisz Aphro-diténak mint a legszebb istennőnek ítélte oda.

A nyugati keresztény hagyomány szerint a Paradicsom kertjében álló tudás fájának kárhozatot hozó gyümölcse, a bűnbeesés szimbóluma.

A magyar népmesékben különleges jelentéssel bír az aranyalma.
Ahogy minden, ami aranyból , ezüstből, kristályból van.
Elvezetnek az Égiekhez, a benned levő istenihez, önvalódhoz.

Ahogy a mesék is.
Egy teljesebb, boldogabb Önmagadhoz.
Keresd meg a saját aranyalmádat velem!
Írjuk át együtt a mesédet!

Segítek...keress bátran
Mátai Enikő
meseterapeuta 

© Copyright 2020 - All Rights Reserved