site builder

A héten a párkapcsolat van a fókuszban: a Házasság hete és a Valentin Nap adja a témát.
A mesebeli mennyegző szimbolikusan is kifejezi a nő és a férfi egységét, örök vágyát az egyesülésre.
A hetedhétországra szóló lakodalmak a párkeresésről szóló mesék csúcs-pontjai. Ezekben a mesékben a hősök sokféle módon fejlődnek: különböző próbákat kell kiállni, háborúba menni,  sárkányt vagy fenevadat legyőzni szolgálatba állni. Ezen kívül sokszor megáll az idő is, a hősök inkubálódnak, befalazódnak, üvegkoporsóba záratnak, mert egy belső érésen kell keresztül-menniük. Férfi és nő együtt és külön is megérik a családalapításra...
A női személyiség fejlődése is különböző szakaszokon megy keresztül, míg beérik a feleség archetípus valakiben.
Örök változásban vagyunk: minden életszakasznak megvan a jelentősége a női út során, mert egy-egy velünk született ősi minta, az úgynevezett archetípus aktiválódik. Mindegyik szakasznak megvan a jelentősége, valamennyit meg kell élni, azaz be kell építeni az adott archetípust, de tovább is kell lépni belőle, meg is kell haladni azt. Mert mindig változunk...
A Kincskereső meseterápiás módszer segítségével mesékkel merülhetünk el saját életútunkban, egyéni, vagy csoportos formában.
Ideális esetben egy nő képes eljutni az egyik legszebb, legérettebb fázisba, az ún. Szendile korszakba. Ekkor megélheti a női lét teljességét.
Tudja, érzi és éli: a nő feladata szeretni és boldogítani, érzelmekkel bánni. .Egyszerre hordozza a földi és az égi minőséget. A nő földi aspektusát megéli, de a materiális világban való helytállás mellett a spirituális világhoz is kapcso-lódik. Mert a nő egyszerre hordozza a földi és a mennyei minőséget.
Ebben a folyamatban az egyik döntő pont az , amikor egy nő képessé válik arra, hogy lemondjon az örökös harcról, az uralkodói minőségéről, a hatalomról. A személyiség érző és intuitív funkciójának magas szintje teszi képessé arra, hogy meghaladja korábbi önmagát, és letegye a páncélját.
Ebben a szerelem segíti. Szendile születésénél mindig ott bábáskodik a Férfi. Nagybetűvel. Mire egy nő ide eljut, az anyaság alapját képező lelki funkciók, és archetípusok is beépülnek. A Szendilei minőség nemcsak a boldog párkapcso-lat, de az anyaság záloga is.
Ha kíváncsi vagy arra, milyen mértékben működik benned a női minőség, vagy szeretnéd erősíteni nőies oldaladat, vagy anyaságra készülsz, keress bátran.
Ha közel állnak a mesék hozzád, szeretettel várlak egyéni és csoportos mese-terápiás foglalkozásaimon.

Mátai Enikő
meseterapeuta
aranyalmamesemuhely@gmail.com

© Copyright 2020 - All Rights Reserved