create your own site for free

Meseterapeutaként vallom, hogy a régi mesékben ott van a Szép és az Igaz.
Rengeteg mese születik manapság, ám kevés történetre mondhatjuk, hogy hasonló varázserővel bír, mint a régi mesék. Mert van benne valami Titok: a Fény, és a Mélység olyan varázslatos keveréke, amely aztán simogatja és gyógyítja a lelkünket.
„A kislány, akinek a fáján madarak ülnek” mesekönyv ilyen történetet rejt. Sugárzik belőle az a fajta áldó és megtartó szeretet, amely csakis az anyai szív sajátja. Ez az őserő szülte és kovászként tartja össze a történetet, amely a hagyományos mesék több jegyét is magán viseli. Egyik legfontosabb talán ezek közül, hogy szimbolikus formában mutatja meg a nehéz helyzetből a megoldást.
Már magát a mesekönyvet is nagyon jó érzés kézbe venni, mert már a borítónak is egyfajta kisugárzása van...az akverellképek felettébb bájosak és igényességet képviselnek.
A szerző egy példaértékű édesanya, aki eredetileg kislányának, Lénának írta a történetet sok-sok évvel ezelőtt....a kislányból mára felnőtt lett, egy angyali kisugárzással megáldott fiatal nő, aki egyébként komoly tánc-sikereket mondhat magáénak.
Amikor Léna táncos videóját legelőször láttam, még nem tudtam, hogy mi az ő háttértörténete. A csodás művészt láttam benne, aki a saját koreográfiáját adta elő. Szuggesztív művészetéből belső erő áradt. Olyan, amely kevés előadó sajátja. Én akkor még nem tudtam, hogy Léna nemcsak bajnok, hanem életének hőse is. Kétéves korában kiderült, ő cseppet sem átlagos életű kislány lesz. Meg kellett küzdenie egy komoly betegséggel is. Ez a mese volt a varázsszer. A képessé tevő mágikus történet.
Amikor a magyar mesékben a hősök útnak indulnak, hamuba sült pogácsát kapnak az anyjuktól. Léna édesanyja saját mesét írt neki, ezzel tarisznyázta fel a küzdelmes útra.
A történetben egy kislány mesei képekből szőtt csodás gyógyulását követhetjük nyomon. Az út során akadnak jóságos mesebeli Segítők: egy kék pillangó és egy kedves varázsló is a doktor néni mellett.
Ez a mese- ahogy a többi sem csak úgy magától végződik jól. A hősöknek, anyának és gyermekének együtt hosszú utat kell bejárniuk, aktívan kell részt venniük saját sorsuk alakításában. A történet képi világa is népmesei, a szimbólumok a lélek mélyebb rétegeihez szólnak. Ezért is annyira megható a történet. Mindemellett egyedi, a történetet méltón emelő akvarell illusztrációk kísérik a mesekönyvet.
Erika meséje nemcsak Lénának segített saját életének hősévé válnia, hanem várhatóan rengeteg olyan gyermek és felnőtt erőt adó, kedves története lesz, akiknek bármilyen helyzetben támogatásra, bíztatásra van szüksége.
Szeretettel ajánlom mindenkinek, elsőként szülőknek, családoknak akik szeretnék egy szívet melengető kortárs mesével megajándékozni gyermeküket. Mert ma is fontos, hogy amit a gyerekeknek mutatunk, adunk, az legyen minőségi, Szép és Igaz. Ezekből születhetnek az új kedvenc mesék.

Mátai Enikő Adrienn
meseterapeuta
aranyalmamesemuhely@gmail.com

© Copyright 2020 - All Rights Reserved