develop your own website

Lilith rózsái- keresd a boldogabb női lét kulcsát a mesékben!
Meseterápiás munkám során kiemelt témám a női lélek harmonizálása. Nőiségünk virágai sérülékenyek. Életünk során sebek, károk keletkezhetnek bennük....
Hívd most segítségül a meséket! A mese mindig a lelkünknek tart tükröt, ott segít, ahol kell....
Női sorsunk: szerelem, esküvő, gyermekáldás, szülőség, krízis, fejlődés, újrakezdés, megcsalás, válás lehet az éppen aktuális történésünk...és mindemellett és közben tele vagyunk sebekkel... Nőiségünk megélése manapság sokszor akadályokba, nehézségekbe ütközik. Nő legyen a talpán, aki egyszerre jól tudja megélni minden szerepét. Folyamatosan billegünk, zsonglőrködünk az anya, a feleség, a vállalkozó, a munkavállaló, a barátnő, a szerető, a nagymama szerepei között.. nem beszélve az üres fészek szindrómáról, a lehetetlen anyós szerepről.
Mi van a háttérben? Miért olyan a női lélek, amilyen? Mi okozza a szenvedésünket?
Vizsgáljuk meg a női lélek eredendő állapotát....vajon Te tudtad-e, hogy a női személyiség fejlődésének korszakai, állomásai vannak?
Megszületésünk pillanatában magunkban hordozzuk a női lét esszenciáját, de még nem vagyunk kész a női létre. Életünk során fejlődik ki a nőiségünk testi és lelki oldala, a teljes érettség kb 25 éves kor környékén alakul ki. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hatások, élmények érnek bennünket gyermek és fiatalkorában, vagy milyen családi mintákat látunk magunk körül.
Antalfai Márta pszichológus csodás rendszert alkotott, amely pszichológiai megközelítés szerint rendel meshősöket az egyes fejlődési szakaszokhoz. Eszerint minden nőnek létezik például Hamupipőke, vagy Hófehérke korszaka...és még sok másik is.
A Kincskereső Meseterápiás módszer alapján mesehősök segítségével visszatekintünk saját életünkben a női személyiségfejlődés egyes állomásaira. Ennek eredményeképpen rálátásunk lesz arra, hogy melyik istennő arcunk gyengébb, erősebb, hol vannak sebeink, hol kell gyógyulnunk.
Verbális és nonverbális módszerekkel is dolgozunk. Egyrészt mesefejtéssel, beszélgetéssel megértjük a mesét, a képeket, üzeneteket. Másrészt tudattalan részünkhöz alkotással kapcsolódunk. A mese alapján egy rövid, könnyebb relaxációban megkeressük a mese alapján megszülető belső képeinket, és ezeket művészetterápiás eszközökkel megalkotjuk. (akvarell, porpasztell, olajpasztell, montázs, kollázs, agyag, stb). Rajztudás egyáltalán nem szükséges.
Rengeteg esetben derül ki a mesemunka során, hogy a női személysigéfejlődés megrekedt, elakadt egy bizonyos ponton. Nagyon sokszor szembesülök olyan női sebekkel, amelyek akadályozzák a jelenben a női szerepek harmonikus megélését, akár az anyává válást, vagy a felnőtt gyermek elengedését.
A mesemunka során haladó prána gyógyászként is támogatlak, segítve a fizikai, az érzelmi és a mentális test tisztulását, energetizálását, hozzájárulva gyógyulásodhoz minden szinten.
Kiknek ajánlom az általam végzett meseterápiát:
• akik szeretik a meséket
• akik nyitottak a mesemunkára, önismeret, fejlődés céljából
• akik szeretnék nőiségüket rendbe tenni, harmnoizálni női energiáikat
• akik szeretnek rajzolni, alkotni, vagy ha pont nagyon nem (akkor Rád nézve felszabadító ereje is lehet a művészetterápiának, állj csak bele bátran!)

Lilith rózsái meseterápiás program menete: 
-első 30 perces konzultáció ingyenes (ismerkedés, célok, elvárások, keretek), majd ezt követi
-8 alkalmas női meseterápiás alkalom (8x 2 órás alkalom)

Visszajelzések rólam:
"Több önismereti mese és művészeti sajátélmény után bátran mondom, hogy izgalmas felfedezések várnak arra, aki végig járja a Női lélek útját a meséken keresztül Enikőnél. Bennem a változókor minősége hívta elő az igényt, hogy ezzel mélyebben is foglalkozzak. Érdekes volt időben visszamenni, majd a gyerekkortól kezdve a felnőtt női életútig, végig nézni a lehetőségeket és árnyoldalakat is, amellyel ezen a csodálatosan szép úton, mi Nők találkozhatunk. A folyamatban a mesék biztonsággal vezettek, Enikő személyisége bátorságot adott, miközben színes alkotásokkal tudtam a belső élményeimet megjeleníteni. Önmagamban felfedezni az erősségeket és akár a gyenge pontokat is nagyon hasznos volt, amely sokat segített átlépni immár egy másik női minőségembe az érettség felé. Ezen az úton begyűjthettem megérett gyümölcseimet, felfedezhettem női minőségemben rejlő kincseimet, amely felemelő és emlékezetes pillanatokat adott számomra. Ajánlom minden Nőnek, aki szeretné önmagát és nőiségét mélyebben feltárni és ebből erőt meríteni." (Szilvi – művészeti terapeuta) 

„Enikővel való közös úton azt élvezem nagyon (túl azon, hogy a módszer remek!), hogy pont annyi teret enged, hogy alakítsam az foglalkozásainkat, amennyire szükségem van, de nem adja át teljesen az irányítást! Ő vezeti az ülést és nem csúszik át a kezembe és aztán marad rajtam, pedig nem azért jövök.... pedig rengetegszer jártam így! ...meg fordítva is! Nem húz rám egy keretet, ami szorítana! Szóval szetetettel ajánlom mindenkinek, aki szeret elvont gondolatokkal megnyitni utakat önmagában!
DE lehet, hogy azoknak is, akik ezt nem gondolnák magukról! ...Engem is belevitt a rajzolásba, festésbe!!!! Engem!!!! A pont-pont-vesszőcskénél éreztem magam leragadva 4 évesen bármilyen kézműves alkotásban!
Hatalmas élmény!
Őszintén ajánlom!
Köszönöm tiszta figyelmedet Enikő!” (Judit)

„Igazi lélekemelő foglalkozás, ahol a saját érzelmeink utat törnek. Mindez Enikő támogatásával, aki végig fogja a kezünket." (Zsuzsi, négy gyermekes édesanya)

„A meseterápia egy kis önmagunkkal foglalkozás, egy kis én-idő, amikor ráérünk a lelkünkre figyelni. Enikő képzett és felkészült, átragad Rád is a mese hangulata:)"  (Julcsi)

„Kedves Enikő!
Amikor nálad vagyok, annyira ki tudok kapcsolni, nézem itthon a rajzaimat és akkor úgy érzem minden rendben van, úgy van jól minden, ahogy van.... Megint ránéztem a rajzomra, a fámra, olyan melegség és remény érzése töltött el... Köszönöm a munkádat, nagyszerű, ami csinálsz. Nekem ezek olyan fénypontok az életemben, ami bízom benne, hogy segít a kiteljesedésemben! .... Köszönöm, hogy kísérsz ezen az úton."      (Zsuzsa )

Mátai Enikő Adrienn, meseterapeuta
Aranyalma Meseműhely
30 / 9813612
www.aranyalmamesemuhely.hu
facebook/aranyalmamesemuhely
 

© Copyright 2020 - All Rights Reserved